StraPatZen 4 & 5 augustus 2018: Bencha - de Machinerie - Cie des Chaussons Rouges - Rufino Clown
StraPatZen 4 & 5 augustus 2018: Georg Traber - Monsieur + Pianistin Nora Born - Senmaru & Yuki - Rolando Rondinelli
StraPatZen 4 & 5 augustus 2018 : Doble Mandole - Krijmfresj - Darko Gjurcinowski - Fabuloka

Bencha (NL) - Who to Tango

Een sensuele, moderne acrobatiek act op de grond gecombineerd met luchtacrobatiek hoog in de lucht waarbij uitdaging en passie centraal staan in de sferen van de tango.

Een spel in Argentijnse sferen en passie tussen man en vrouw op en rondom een tafel in een bar, in de lucht en in het hart.

Een mooi verhalende act met spectaculaire acrobatiek op hoog niveau, waar een mooi en uitdagend spel tussen man en vrouw wordt neergezet.

 

Fabuloka (NL)- Staal

Jorga is acrobaat en houdt van schrijven. Ed is muzikant en maakt alles van metaal. Door hun krachten te bundelen ontstaat STAAL, een poëtische voorstelling waarin twee verschillende
karakters een droom hebben.
Het verhaal wordt verteld met partneracrobatiek, jongleren, mime, bizarre uitvindingen, luchtacrobatiek en live muziek op zelfgemaakte instrumenten. Alles speelt zich af in en rondom een 5 meter grote stalen constructie.

Click foto voor video preview.

Georg Traber (CH) - Hikohki Gumo

Een dozijn witgelakte grote houten mikado-staven samengebonden met rood lint.
Een staaf uitgekozen uit de bundel van 12 nodigt uit tot een dans, draait, kantelt, weigert en wiept en snijdt door de ruimte.
Start: alle staven samengebonden met het rode lint en zorgvuldig overdwars geplaatst.
In deze constructie staan ze op zichzelf en lijken te swingen, bijna gewichtloos.
Hun precaire evenwicht tolereert veel onevenwichtigheid: één staaf na de andere wordt weggenomenen vervolgens weggestoken in het blauwe kledingstuk van de performer.
Op het einde blijft er geen ruimte meer binnen de kleren; het lichaam is bijna verdwenen.
Een nieuwe structuur is het resultaat.

 

Cie des Chaussons Rouges (BE, ES)- Hircus

Drie richtingen, drie routes maar bovenal drie vrouwen die niet zonder handschoenen aan te pakken zijn. Soms staat deze heilige drievuldigheid met de neus in dezelfde richting, soms is het elk alleen dat ze hun lichamen laten glijden als schaduwen over het koord. Drie balerstokken, drie interne muziekjes, drie verschillende ritmes. Een adembenemende dans op een meterhoog koord. Drie vrouwelijke silhouetten op zoek naar een compromis tussen evenwicht, wankelheid en elkaar.

Click foto voor video preview.

Monsieur + Pianistin Nora Born (DE) - Monsieur macht kunst

De meermaals bekroonde act 'Monsieur maakt kunst" bereikt met toevoeging van live pianiste Nora Born een nieuw hoogtepunt.
Provocerend, chagrijnig en uitdagend laat Monsieur het publiek deel uitmaken van de actie! 

 

Click foto voor video preview.

Rolando Rondinelli (ES)- Tip Tap Poum

Tip Tap Poum is een muzikale show van fysiek theater en tapdansen, voor alle leeftijden en met veel brutaliteit. Een excentrieke karakter transformeert de ruimte in een theatraal concert gebruik makend van klikkende schoenen, potten, lepels, schotels en een aantal uitzinnig klinkende elementen, resulterend in een bijzonder orkest.
Een originele, innovatieve en interactieve voorstelling! Zonder woorden, zonder koppeltekens, fris en spontaan.

Click foto voor video preview.

Doble Mandoble (ES) - La Belle Escabelle

De meermaals bekroonde act 'Monsieur maakt kunst" bereikt met toevoeging van live pianiste Nora Born een nieuw hoogtepunt.
Provocerend, chagrijnig en uitdagend laat Monsieur het publiek deel uitmaken van de actie!
La Belle Escabelle: een ode aan de absurditeit!

Wat kan men doen met vijf trapladders? Heeft men zich echt al die vraag gesteld? De tweeling van Doble Mandoble wel!

De twee personages, identiek van uitzicht maar zo verschillend van karakter, geven ons een demonstratie van de vele mogelijkheden van dit eenvoudig, alledaags voorwerp. 

 Click foto voor video preview.

Senmaru & Yuki (JP)- Edo-Daikagura

Jongleren met twee ballen en een versierde bamboe-mand. Vijf tassen op elkaar gestapeld op een stok, rechtop gehouden op het hoofd van de jongleur. Jongleren met een theepot en een
mondstok. Allerhande voorwerpen die rondtollen op een regenscherm...
Japanse beheersing op zijn best!

Click foto voor video preview.

Darko Gjurcinowsky (MK) - Someone here is not normal!?

Een verhaal over een dik persoon die graag een showman wil zijn. "Iemand hier is niet normaal" is niet een standaard jongleer en clownerie show, wel een show met de grootste energie.
Opblaasbare kostuums, comedy, interactie met het publiek, eenwieler, mini fiets, vuur, messen, humor, het maakt allemaal deel uit van de show.
"Iemand hier is niet normaal"?? Raden wie!

 

Krijmfresj (BE)- !Eureka

Na jaren onderzoek hebben Dr. Breinstein en Dr. Menteljef een theorie ontwikkeld om gedachten te kunnen lezen! De laatste testen op het veld waren positief en nu is het tijd om de theorie voor te stellen aan het grote publiek.
2 dolgedraaide wetenschappers, 3 experimenten en een onvermijdelijk Eurekamoment!
Circustechnieken, jonglage, goochelen, mentalisme en een portie absurd vernuft in een unieke show!

Rufino Clown (IT) - Fausto Barile

Fausto opent liever zijn buik dan zijn mond: hij ontknoopt zijn jas en hemd om zijn buik wijd open te spreiden en te tonen dat daar een theater zit met publiek, podium en licht.
En de show? Een opeenvolging van eigenaardigheden, attracties, komische en poëtische alledaagse gebeurtenissen: het inwendig theater.
Jonas ontsnapte na drie dagen uit de maag van de walvis.
Fausto houdt je enkel een paar minuten vast, in een kleine rustige hoek neemt hij je mee naar een andere wereld.

Click foto voor video preview.

De Machinerie (BE)- Carrousel

Capitein Gustav en zijn bemanning bevoeren de zeven wilde zeeën. Op hun prachtige reizen zagen zij wonderlijke zeewezens, woeste golven en verre vreemde landen. Samen met zijn onverschrokken zeelui stapt hij nu in een nieuw avontuur. Alle verhalen die de zeelui verzamelden krijgen vorm in onze prachtige carrousel “L’Imaginarium du Capitein Gustav II”. Kruip mee aan boord voor een wonderlijke reis! De diepzeeduikers, wilde watervissen, de stoere zeebonken en Capitein Gustav heten u van harte welkom!