StraPatZen 4 & 5 augustus 2018 : Doble Mandole - Krijmfresj - Darko Gjurcinowski - Fabuloka
StraPatZen 4 & 5 augustus 2018: Bencha - de Machinerie - Cie des Chaussons Rouges - Rufino Clown
StraPatZen 4 & 5 augustus 2018: Georg Traber - Monsieur + Pianistin Nora Born - Senmaru & Yuki - Rolando Rondinelli

Volgende acts traden aan tijdens StraPatZen 2015

Krijmfresj (Be) - La catastrophe du lapin

Een man, een beetje verdwaasd en een beetje lang, komt op straat 'toevallig' een ambitieuze en perfectionistische jongleur tegen. Samen storten ze zich in een gekke wereld vol dansende kegels, een mysterieuze koffer, blije balletjes in betoverende cirkels en een swingende appel. Maar wat loopt dat verdwaalde konijn daar te doen? En hoe ver kunnen vlammen reiken?
Deze kindershow / familievoorstelling biedt een traan, maar vooral veel gelach.

Click foto voor video preview.

 

El Diabolero (D) - Diabolirium

De bekroonde act "Diabolirium" is een zeer energieke show, een combinatie van indrukwekkende diabolo technieken met clownerie, komedie en theatrale elementen. 
El Diabolero vraagt tijdens zijn acts veel publiek-participatie.
Tijdens deze acts demonstreert hij meerdere diabolo technieken en brengt hij ook één van zijn super acts:: een 35-meter hoge gooi met de diabolo. ....

Click foto voor video preview.

 

Fiets je eigen schilderij

Trap sneller of langzamer, elke keer is het kunstwerk weer anders.
Het drogen van je schilderij doe je op de ‘droogfiets’.
Verbaas en verwonder je.

Een superleuke herinnering en souvenir voor iedereen.
Geen vieze handen en kleren, lekker interactief en sportief. 

 

Martin Forget (Ca) - De kofferman

Een man, een koffer en een hoed. Samen lopen ze heel gezellig over straat als plotseling de koffer niet meer mee wil lopen.
De man probeert maar steeds de koffer in beweging te krijgen maar de koffer heeft er gewoon geen zin in. De man trekt heel hard aan de koffer en ineens springt zijn hoed eraf. Hij laat de koffer los, pakt zijn hoed en zet hem op zijn hoofd. Hij wil de koffer optillen maar die is vastgeplakt aan de grond. Zijn hoed springt er weer af…
Nou, nou, de man heeft wel een probleem… of 2 problemen, of 3 of  misschien 4? Hij wil op reis maar zijn koffer en zijn hoed niet!

Click foto voor video preview.

Martin Forget (Ca) - De boodschapper

Een man loopt met een stapel pakjes over straat: het zijn er meer dan hij van plan was te kopen. Nu moet hij de cadeautjes nog naar huis brengen. Zullen de pakjes wel intact blijven…? Een stapel cadeaus heelhuids thuis krijgen is niet altijd gemakkelijk.

Click foto voor video preview.

Martin Forget (Ca) - De krantenverzamelaar

Rond, rond, hij loopt rond op zoek naar uw foto in de krant.
Deze man gaat op zoek naar foto’s van voorbijgangers in zijn superdikke krant. De krant is zo dik dat hij er af en toe de controle over kwijtraakt. Wilt u hem een handje helpen met opruimen? Weet wel waar u aan begint, want de chaos kan nog groter worden!

Click foto voor video preview.

Kleutercircus

Voor de kleuters organiseren we een bijzondere speelplek. Met grote rode mousse blokken, buizen en matjes bouwen we de gekste constructies: torens, grotten, trappen, … We kruipen erop, erdoor en eronder, gooien ze om en bouwen ze weer op. Daarnaast is er ook circusmateriaal geschikt voor deze leeftijd: we oefenen op jongleren met sjaaltjes, bordje draaien, lasso en flowerstick.

 

Workshop Chinese mast

Een smalle paal van 6 meter hoog met een laagje rubber rond waar je acrobatische toeren op kan uithalen Dat is een Chinese mast. Wie durft er in te klimmen? Een uitdaging voor jong en oud! Zelfs jonge kinderen raken makkelijk een stuk naar boven geklommen, met de hulp van de begeleider. Wie wil kan ook wat moeilijkere truken uitproberen. Onze lesgever toont je de kneepjes van het vak.

 

Sur Mesure (Be) - Fillage

Fillage is een productie ontstaan uit de fusie van twee professionele groepen; één, een multi-skilled circustrio en de andere een vijfvoudige vrouwelijke acapella groep. "Fillage" is een unieke combinatie van circus en live muziek, acrobatiek en instrumenten, met de muzikanten die ook acrobatiek brengen en de acrobaten die muziek spelen. Het is een ontzagwekkende prestatie, geschikt voor elk publiek.

Click foto voor video preview.

Ron Jaluai (Be) 

Een interactieve, vurige en hilarische zoektocht naar mensen met een ‘grote dorst’.
Eens de detector een slachtoffer heeft ontdekt, wordt er op een glimlachwekkende manier een cocktail op maat gemaakt en gepresenteerd… in een jeneverglaasje!
Een cocktail-consultatie waarbij de lachspieren het hard te verduren krijgen!

Circlou (B) - Voltica

We gaan terug naar de beginjaren van 1900... een vleugje nostalgie. 
In de tijd van de grote uitvindingen toen vliegkunst een groot begrip was. 
Op een fascinerende grote hoogte. Mechanica in volle glorie: tandwielen, kettingen, propellors,...Een vliegbril, muts.
Gepakt en gezakt om hun grote uitvinding te testen met medewerking van het publiek. Hoopvol op een geslaagde vlucht.
Maar de eventuele problemen er niet bij gerekend, levert dit circusstraattheater spektakel dolkomische en adembenemende momenten op!

Click foto voor video preview.

Cie Carré Curieux, Cirque Vivant! (Be) - Entre Nous

Een duo in een bijzondere harmonie, met een ongekende discipline: de vrije mast.
Entre Nous is een spel. Gevaarlijk en zinloos, maar heel vrolijk!
Een acrobatische ballade, een curieus concerto voor twee lichamen en een mast, op een kleine houten piste.
Ontroerend, licht en virtuoos.

Click foto voor video preview.

Adreanne Thiboutot (Ca) - Hoopelai

Wervelende show van een elegante, energieke ‘grande dame’ die droomt van een gepassioneerde en romantische idylle.
Met ontroerende eenvoud neemt ze je mee naar een wereld vol grappen, moed en tederheid. Een hartverwarmende, romantische komedie.

Click foto voor video preview.

Cie 100 racines (Fr) - Au pied du mur

Twee personages ontdekken, observeren en testen elkaar in de voorstelling ‘Au pied du mur’. De ontmoeting loopt al snel uit op ruzie. Maar gaandeweg beseft het duo dat er luisterbereidheid, wederzijds respect en inzet nodig is om hun relatie in een kleine ruimte echt een kans te geven.
Het poëtisch verhaal wordt aan de voet van een klimmuur gebracht in een circusvoorstelling zonder woorden.

Cie Arts des Aires (Fr) - Sieste Cubaine

Vijf acrobaten brengen in een decor van alledaagse objecten geïntegreerd in een circusinstallatie met trapeze, een voorstelling in een dromerige nostalgische sfeer die refereert naar warme zomerse middagen in Cuba.
Neem je tijd en ga mee in de gecreëerde poëtische ambiance. Straf wat de vijf elk individueel doen. Maar nog straffer wordt het wanneer de vijf personages mekaar in vluchtige momenten ontmoeten en in interactie gaan afgewisseld met de nodige rust en hun spel beperkt zien door de ruimte en de structuur waarin ze spelen… de Sieste Cubaine. 

Click foto voor video preview.